fredag den 23. november 2012

Lakridspebernødder


Lakrids pebernødder: (antal: MANGE)
250 g smør
250 g sukker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
1 tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. Natron
2-3 tsk lakridspulver
1 dl piskefløde
500 g mel

Smør og sukker piskes sammen med en el-mikser, til sukkeret er pisket godt ud. Piskefløden piskes i (laveste hastighed i starten!!). Bland krydderier, bagepulver, natron og lakridspulver  i melet og rør det så i dejen, til der fåes en nogenlunde fast dej. Ælt det sammen med hænderne. Tril dejen ud i pølser, ca. på tykkelse med en lillefinger. Skær dem i små stykker (ca. 1 cm.) lange og tryk dem let sammen i toppen. Sæt på bageplader – de flyder ikke meget ud, så de kan sættes nogenlunde tæt. Bages i ca. 10 minutter (kun ca. 7-8 minutter i min ovn ved almindelig varme) ved 200 grader, de skal ikke blive alt for brune og pas på at de ikke får for meget under bunden.

Lakridspulveret kan evt. undlades i halvdelen af pebernødedejen  Så er der også pebernødder til de mindste i familien eller blot til dem der ikke bryder sig om lakrids. 

Det er en nemt og hyggeligt for små poder at være med til at lave pebernødder. Giv dem et spækbrædt og en kniv, så kan de selv stå og skære og forme.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar